info
Handluj odpowiedzialnie. Handluj odpowiedzialnie.Handluj odpowiedzialnie.Kontrakty CFD to złożone instrumenty i wiążą się z wysokim ryzykiem gwałtownej straty pieniędzy ze względu na mechanizm dźwigni. 78.90% inwestorów detalicznych traci pieniądze podczas handlu kontraktami CFD u tego usługodawcy. Musisz rozważyć, czy rozumiesz zasady działania kontraktów CFD oraz czy stać cię na ryzyko utraty pieniędzy. Kontrakty CFD oraz spread betting to złożone instrumenty i wiążą się z wysokim ryzykiem gwałtownej straty pieniędzy ze względu na mechanizm dźwigni. 80.59% inwestorów detalicznych traci pieniądze podczas handlu kontraktami CFD oraz spread betting u tego usługodawcy. Musisz rozważyć, czy rozumiesz zasady działania kontraktów CFD oraz spread betting oraz czy stać cię na ryzyko utraty pieniędzy.
Handluj odpowiedzialnie: Handel kontraktami CFD wiąże się ze znacznym ryzykiem.

Michael Sarris dyrektorem niewykonawczym

FxPro Financial Services Ltd (FxPro), wiodący globalny broker detaliczny na rynku forex oraz kontraktów CFD, ogłosił dziś powołanie Michaela Sarrisa na stanowisko dyrektora niewykonawczego. Funkcję obejmie 1 września 2010 roku.

Michael Sarris posiada ogromne międzynarodowe doświadczenie w sektorze finansowym zdobyte na przestrzeni ponad 35 lat na wielu różnych pozycjach wysokiego szczebla. Karierę rozpoczął w roku 1972 departamencie badawczym Banku Centralnego Cypru. W roku 1974 przeniósł się do Bank of Cyprus, aby pracować nad planowaniem oraz analizą projektów. W 1975 roku został pracownikiem Banku Światowego, w którym pracował jak dyrektor departamentu do chwili przejścia na emeryturę w roku 2004.

Podczas pracy w Banku Światowym zajmował się wieloma różnymi sektorami w Afryce, Ameryce Południowej oraz Azji. Do jego zadań należało między innymi doradztwo w zakresie problemów występujących w polityce rozwoju ekonomicznego oraz społecznego, tworzenie programów reform strukturalnych, nadzór nad strategiami banku wobec poszczególnych krajów oraz tworzenie platformy do dialogu ekonomicznego pomiędzy Bankiem, a krajami szukającymi pomocy od Banku Światowego.

Powołanie na stanowisko Ministra Finansów Cypru

We wrześniu 2005 prezydent Cypru powołał go na stanowisko ministra finansów, które zajmował aż do zmiany rządu w marcu 2008 roku. W czasie jego kadencji Cypr skutecznie przygotował się i wprowadził do użycia euro, jako krajową walutę.

Panagiotis Xydas, CEO FxPro powiedział:

“FxPro z wielką przyjemnością powołał Michaela na to bardzo ważne i eksponowane stanowisko. Nie możemy się doczekać powitania Michaela w naszym zespole. Jego niezrównana wiedza, którą zdobył podczas swojej długiej i pełnej sukcesów kariery w Banku Światowym oraz jako minister finansów, przyniesie wiele korzyści naszej firmie, zwłaszcza w okresie ekscytującego rozwoju i wzrostu. nie mam cienia wątpliwości, że Michael będzie ważną i wartościową częścią naszego biznesu, gdy FxPro będzie kontynuować drogę rozwoju w celu osiągnięcia celu, jakim jest bycie najchętniej wybieranym brokerem na świecie.”
Speakers
Charalambos Psimolophitis