info
Handluj odpowiedzialnie.
Handluj odpowiedzialnie.Handluj odpowiedzialnie.Kontrakty CFD to złożone instrumenty i wiążą się z wysokim ryzykiem gwałtownej straty pieniędzy ze względu na mechanizm dźwigni. 70.25% inwestorów detalicznych traci pieniądze podczas handlu kontraktami CFD u tego usługodawcy. Musisz rozważyć, czy rozumiesz zasady działania kontraktów CFD oraz czy stać cię na ryzyko utraty pieniędzy. Kontrakty CFD oraz spread betting to złożone instrumenty i wiążą się z wysokim ryzykiem gwałtownej straty pieniędzy ze względu na mechanizm dźwigni. 75.56% inwestorów detalicznych traci pieniądze podczas handlu kontraktami CFD oraz spread betting u tego usługodawcy. Musisz rozważyć, czy rozumiesz zasady działania kontraktów CFD oraz spread betting oraz czy stać cię na ryzyko utraty pieniędzy.
Handluj odpowiedzialnie: Handel kontraktami CFD wiąże się ze znacznym ryzykiem.

FxPro publikuje statystyki egzekucji zleceń w I kwartale 2016

20 kwietnia 2016 r., Londyn. Internetowy broker FxPro z przyjemnością publikuje najważniejsze dane dotyczące egzekucji zleceń w pierwszym kwartale 2016 roku.

W styczniu, lutym i marcu statystyki dotyczące poślizgów cenowych przedstawiają się następująco:

• Pozytywne = 46,93%
  • Brak = 31,81%
  • Negatywne = 21,26%

Powyższe wartości pokazują jaki procent transakcji został zrealizowany bez poślizgu cenowego, ile transakcji zrealizowano z negatywnym poślizgiem cenowym, a ile po cenie korzystniejszej, niż zakładał inwestor. Warto odnotować, że statystyki te pokazują nie tylko to, jak wiele transakcji zostało zrealizowanych przy pozytywnym poślizgu cenowym, ale także wskazują na ponad 3,5% spadek transakcji z negatywnym poślizgiem cenowym oraz ponad 9,4% wzrost transakcji zrealizowanych po cenie korzystniejszej w porównaniu do wyników odnotowanych w czwartym kwartale roku 2015.

W pierwszych trzech miesiącach 2016 roku odnotowaliśmy także spadek w ilości rekwotowań:

• Rekwotowania = 5,01%
  • Pozytywne = 2,23%
  • Negatywne = 2,78%

CEO FxPro, Charalambos Psimolophitis, powiedział:

“Minął już rok od podjęcia decyzji o regularnej publikacji danych dotyczących egzekucji zleceń. Istnieją dwa powody podjęcia tej inicjatywy: zapewnienie traderom cennych informacji o standardach naszych usług oraz zachęcenie branży forex do większej transparentności. Z przyjemnością obserwujemy powoli zachodzące pozytywne zmiany, a także nieustanną poprawę jakości oferowanej przez nas egzekucji zleceń.”
Speakers
Charalambos Psimolophitis